Bois-le-Duc

Beginnen met golf

Aanbieding introductiecursus
Onze homecourse (thuisbasis), Golf Parc De Pettelaar heeft aantrekkelijke aanbiedingen om te starten met golf. Om te starten met golf hoef je in eerste instantie niets aan te schaffen. Golflessen worden in principe elke dag/avond van de week gegeven. Je kunt jouw voorkeur opgeven. Meer informatie is verkrijgbaar bij de balie in het clubhuis of bel hiervoor met 073-613 66 30. Ook kun je het contactformulier invullen en versturen.

Golflessen en oefenen
Golflessen worden gegeven door de drie PGA Holland golfprofessionals van Golf Parc De Pettelaar.
De Pettelaar beschikt over uitgebreide oefenfaciliteiten met onder andere een overdekte en in de avond verlichte driving range.

Toine van Bergen                            Bronno Valk                                    Mark Whittingham

Begeleiding door een mentor
Om je wegwijs te maken op de baan kun je kosteloos gebruik maken van een mentor die je met raad en daad op de baan terzijde staat. Je mentor kent ook alle procedures die leiden tot het regelexamen en WHS-handicap 54. Hij of zij introduceert je bij andere beginnende golfers of leden van onze vereniging, zodat je snel thuis raakt bij onze club. Om praktijkervaring in de baan op te doen speelt je mentor graag samen met jou een oefenronde of treedt op als 'marker' bij het halen van je WHS-handicap 54.

Het regelexamen en de voorbereiding erop
Zodra je golfbaanpermissie hebt gekregen kun je besluiten om door te gaan voor het regelexamen. De mentor kan je helpen met het aanvragen van het examen. Na inlevering van het aanvraagformulier ontvang je van de ledenadministratie van onze club een e-mail met daarin je persoonscode, wachtwoord en examendata. Aanmelden voor het examen kan alleen via e-mail examen@gcboisleduc.nl. Na ontvangst van je aanmelding krijg  je een bevestigingsmail met uitgebreide informatie. Het examengeld bedraagt € 55,-.
Het examen vindt plaats in Hotel Mövenpick, Pettelaarpark 90, 5216 PH in ’s-Hertogenbosch en begint om 19.00 uur precies. Er kan gratis worden geparkeerd. Om uit te rijden ontvang je bij de receptie van het hotel een uitrijkaart.

Het golfregelexamen bestaat uit 30 meerkeuzevragen waarvan er maximaal zeven fout beantwoord mogen worden. De uitslag krijg je direct na het examen te horen. De totale tijdsduur van examen en uitleg van de juiste beantwoording duurt circa anderhalf uur.

Je kunt je op twee manieren voorbereiden op het regelexamen, namelijk door de aanschaf van een boek met oefenvragen of door het maken van de oefenvragen op bijvoorbeeld de internetsite van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF).

Naar een WHS-handicap 54 of lager
De speler die baanpermissie heeft en geslaagd is voor het golfregelexamen is al flink op weg naar WHS-handicap 54. Je speelt dan 9 holes volgens het Stableford systeem samen met iemand anders (met baanpermissie én geslaagd voor het regelexamen) die als marker je score via een qualifyingkaart (verkrijgbaar bij de balie in het clubhuis) registreert of je score via de app E-Golf4U direct goedkeurt. Bij onze club kun je ook een beroep doen op een van onze mentoren die graag als marker voor je willen optreden.

Jonge spelers
Onder een jonge speler verstaat de NGF een speler die in een lopend jaar de leeftijd van 14 jaar nog niet heeft bereikt. Een jonge speler, lid van de club, hoeft geen regelexamen te doen, maar moet wel de negen voorgeschreven 'Regellessen in de praktijk' hebben gevolgd.
De Jeugdcommissie zal die lessen registreren in het E-Golf4U registratiesysteem. Hierna kan de examencommissie de jonge speler aftekenen voor het  golfregelexamen en kan hij of zij opgaan voor een WHS-handicap 54 of lager.
Onze vereniging heeft een zeer actieve Jeugdcommissie en er is een uitgebreid lesprogramma. Nadere informatie is te verkrijgen via jeugd@gcboisleduc.nl of te lezen in het tabblad Jeugd op onze site.

Inleveren van een qualifyingkaart
Zodra je na afloop van een ronde, uitgaande van handicap 54, bij elkaar opgeteld, 18 en 36 (of meer) Stableford punten hebt behaald over respectievelijk 9 of18 holes, ben je geslaagd voor het WHS-examen.

De qualifyingkaart lever je dezelfde dag in bij de handicapcommissie (groene brievenbus onder de trap bij het clubhuis). Na verwerking ontvang je daarvan bericht. Voor een verdere verlaging van je handicap tref je informatie aan op onze website.

Tarieven regelexamen en NGF-handicapregistratie
Het tarief voor het golfregelexamen voor volwassenen vanaf 18 jaar bedraagt € 55,-. Je mentor kan daarbij ook voor je optreden als 'marker' en zorgen voor uitleg en begeleiding voor, tijdens en na afloop van de rondes.

Jeugdige spelers van 14 tot en met 18 jaar betalen € 55,-, evenals personen met een Total Golf jaarabonnement bij Golf Parc De Pettelaar en die ook aangemeld zijn als lid van GC Bois-le-Duc.
Deelnemers aan een herexamen betalen eenmalig € 15,-.

Nadat een WHS-handicap 54 is behaald kun je doorgaan voor stap 3 van het  9-stappenplan van de NGF. Je moet dan wel kiezen voor het Total Golf jaarabonnement of je opgeven als registratielid bij de club. Het tarief voor een registratielid, inclusief handicapregistratie en NGF-pasje, is € 50,-per jaar. Een aanmelding na 1 augustus kost € 25,- en vanaf 1 november is dat gratis tot 1 januari van het volgende jaar.

Examinatoren en mentoren
De namen van door NGF-gecertificeerde examinatoren en mentoren vind je in de commissielijst in het tabblad Leden (alleen toegankelijk voor leden van GC Bois-le-Duc).
Bij de balie in het clubhuis hangt een bord met foto’s en namen van alle mentoren. Daarop is ook te zien wie er aanwezig zijn. Alle mentoren zijn graag bereid vragen te beantwoorden. Je kunt je vraag ook mailen naar examen@gcboisleduc.nl t.a.v. Koos Dirven.