Bois-le-Duc

Golflessen

De jeugdlessen bestaan uit blokken van vijf lessen, waarvan twee baanlessen. Ze worden gegeven door de jeugdcoaches volgens het lessenplan "Spelenderwijs leren" van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF). Elke les bevat warming-up, spelletjes en golftechniek. Tijdens de lessen wordt ook aandacht besteed aan de theorie van het golfen.

De lesblokken lopen gelijk met een schooljaar. Het eerste blok start direct na de zomervakantie. Bij afwezigheid van de leerling kan de les niet worden ingehaald. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen, tenzij hierover door de jeugdcommissie of op verzoek van de jeugdleden anders besloten wordt.

Per lesblok met drie lessen op de driving range en twee baanlessen van anderhalf uur elk, zijn de kosten € 62,50.

De competitieteams maken gebruik van het online platform van De Golf Academie. Dit is een onderdeel van het NGF-PGA Holland 9-stappenplan. Hier kun je zelf online testen, oefeningen en gespeelde rondes invoeren, de golfregelexamens oefenen en statistieken bijhouden. Ook staat het lessenschema online.
Inschrijving is voor alle NGF-leden GRATIS.
Als je lid bent van GC Bois-le-Duc, dan ben je automatisch ook lid van de NGF.

Om je te registreren of een account aan te maken ga je naar De Golf Academie.
• Klik op 'Meld je nu aan!'
• Vul je NGF-nummer en barcode in (beide vind je op je handicapbewijs).

Lestijden
De start van de lessen voor groep 1 is om 10.30 uur en die voor groep 2 om 11.30 uur.
De lessen duren 1,5 uur en beginnen met een warming-up onder leiding van de jeugdcoaches. De groepsindeling voor de lessen wordt gemaakt op leeftijd en handicap.